Francouzské klasiky (celodenní)

Francouzské klasiky (celodenní)

Nový kurz od Heleny Fléglové, vás provede klasickými francouzskými dezerty, které můžete často najít nejen ve francouzských kavárnách a cukrárnách.
zvolte termín kurzu
31/01/2026 10:00 - 31/01/2026 17:00
5 990 
Helena Fléglová
Kurz vyučuje
Helena Fléglová

Objevte kouzlo francouzské cukrařiny na našem krásném kurzu vedeném Helenou Fléglovou.

Francie je mekkou této umělecké disciplíny, místem, kde na vás dýchá inspirace na každém kroku a kde se preciznost snoubí s elegancí.

Připojte se k nám a naučte se připravit ikonické francouzské dezerty, které zdobí nejen slavné kavárny a cukrárny v Paříži, ale můžete si je upéct i doma. Pod vedením Heleny si osvojíte recepty na fraisier, religieuse, tarte tatin nebo babu a naučíte se techniky, které vám umožní přinést kousek Francie přímo na váš stůl.

Tento kurz vás provede světem klasických francouzských dezertů krok za krokem, od základů až po zdobení, s důrazem na preciznost a detail.

Ať už jste začátečník nebo pokročilý cukrář, Helena vám předá tajemství, která vás inspirují a posunou vaše pečení na vyšší úroveň.

Přijďte ochutnat eleganci, tradici a šarm francouzských dezertů – těšíme se na vás!

Program kurzu

  • Tatin – jablka, vanilka, karamel
  • Religieuse – 2 příchutě (100% čokoláda, 100% karamel)
  • Baba – mandarinka, tymián
  • Fraisier – jahoda, vanilka, pistácie

Na co se můžete těšit

  • Krásné desky s recepturami
  • Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
  • Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
  • Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
  • Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
  • Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
  • Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
  • Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
  • Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
  • Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
  • Platba na místě v hotovosti nebo kartou

Informace ke školení

Kdy kurz probíhá přesný čas najdete u data konání kurzu (doporučujeme dorazit 15 min před zahájením)
Kde kurz probíhá Střížkovská 9, Praha
Co je v ceně tištěné podklady, certifikát, občerstvení
Parkování bezplatné u nás v areálu
Co s sebou? dobrou náladu :)

Potřebujete poradit? Napište prosím na info@hfpa.cz.

Mohlo by vás zajímat