Potřebujete se naučit vyrábět slavnostní dorty na profesionální úrovni? Připojte se ke kurzu Slavnostní dorty 1 a osvojte si techniky a dovednosti, díky nimž budou vaše dorty nejen krásné na pohled, ale i stabilní a precizně vytvořené.
V tomto kurzu se naučíte, jak pracovat bez silikonových forem, pouze s ráfky. Ukážeme vám, jak správně připravit dva druhy korpusů, crémeux, compoté, šlehanou ganache, mascarpone krém, swiss meringue butter cream, zlaté čokoládové molekuly a čokoládový ring.
Každý účastník kurzu si vyrobí a odveze dva hotové dorty.
Navíc si povíme i něco o statice dortů – jak správně navrhnout dvoupatrový dort a jak jej bezpečně převézt.
Tento kurz je skvělou příležitostí, jak posunout své pečení a dekoraci na vyšší úroveň a vytvořit skutečně slavnostní, profesionálně vypadající dorty.
Součástí kurzu není sestavení dvoupatrového dortu! Vzhledem k tomu, že kurz trvá 7 h, není reálné dvoupatrový dort udělat tak, aby byl stabilní.
Vzhledem k tomu, že se na kurzu vyrábí celkem 24 ks dortů a každý kurzista pracuje jinou rychlostí, prosím, počítejte s tím, že se kurz může trochu protáhnout!
Kurz je vhodný i pro začátečníky.
Program kurzu
- Molekulární betonový dort – kakaový korpus, mango/maracuja compoté, mango/maracuja crémeux, swiss meringue butter cream, čokoládové molekuly
- Princess – citrusový korpus se zakysanou smetanou, malinové compoté, malinové crémeux, mascarpone krém, šlehaná yuzu/vanilka ganache, čokoládový ring
- Výrobu malinového a maracuového crémeux, malinového a mango/maracujového compoté, čokoládové a citronové šlehané ganache, mascarpone krému vhodného i na vysoké dorty a švýcarského bílkovo-máslového krému.
- Ukážeme si, jak vytvořit zlaté čokoládové molekuly a sestavit je, jak vyrobit ring z čokolády kolem dortu i jak vytvořit betonový efekt na dortu.
- Každý z účastníků si složí své dva dorty, obmaže i nadekoruje a ty si i odveze.
- Povíme si také něco málo a statice dortů, jak na dvoupatrový dort a jak ho nejlépe převézt.
Na co se můžete těšit
- Krásné desky s recepturami
- Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
- Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
- Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
- Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
- Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
- Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
- Certifikát o absolvování kurzu
- Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
- Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
- Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
- Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
- Platba na místě v hotovosti nebo kartou













