Slavnostní dorty (celodenní)

Slavnostní dorty (celodenní)

Jednodenní kurz, při kterém si vyrobíte dva jednopatrové dorty s dekoracemi.
zvolte termín kurzu
21/02/2026 10:00 - 21/02/2026 17:00
30/01/2026 09:00 - 30/01/2026 16:00
4 590 
Karolína Hávová
Kurz vyučuje
Karolína Hávová
Karolína Hávová
Kurz vyučuje
Karolína Hávová
Karolína Hávová
Kurz vyučuje
Karolína Hávová

Potřebujete se naučit vyrábět slavnostní dorty na profesionální úrovni? Připojte se ke kurzu Slavnostní dorty 1 a osvojte si techniky a dovednosti, díky nimž budou vaše dorty nejen krásné na pohled, ale i stabilní a precizně vytvořené.

V tomto kurzu se naučíte, jak pracovat bez silikonových forem, pouze s ráfky. Ukážeme vám, jak správně připravit dva druhy korpusů, crémeux, compoté, šlehanou ganache, mascarpone krém, swiss meringue butter cream, zlaté čokoládové molekuly a čokoládový ring.

Každý účastník kurzu si vyrobí a odveze dva hotové dorty.

Navíc si povíme i něco o statice dortů – jak správně navrhnout dvoupatrový dort a jak jej bezpečně převézt.

Tento kurz je skvělou příležitostí, jak posunout své pečení a dekoraci na vyšší úroveň a vytvořit skutečně slavnostní, profesionálně vypadající dorty.

Součástí kurzu není sestavení dvoupatrového dortu! Vzhledem k tomu, že kurz trvá 7 h, není reálné dvoupatrový dort udělat tak, aby byl stabilní.

Vzhledem k tomu, že se na kurzu vyrábí celkem 24 ks dortů a každý kurzista pracuje jinou rychlostí, prosím, počítejte s tím, že se kurz může trochu protáhnout!

Kurz je vhodný i pro začátečníky.

Program kurzu

  • Molekulární betonový dort – kakaový korpus, mango/maracuja compoté, mango/maracuja crémeux, swiss meringue butter cream, čokoládové molekuly
  • Princess – citrusový korpus se zakysanou smetanou, malinové compoté, malinové crémeux, mascarpone krém, šlehaná yuzu/vanilka ganache, čokoládový ring
  • Výrobu malinového a maracuového crémeux, malinového a mango/maracujového compoté, čokoládové a citronové šlehané ganache, mascarpone krému vhodného i na vysoké dorty a švýcarského bílkovo-máslového krému.
  • Ukážeme si, jak vytvořit zlaté čokoládové molekuly a sestavit je, jak vyrobit ring z čokolády kolem dortu i jak vytvořit betonový efekt na dortu.
  • Každý z účastníků si složí své dva dorty, obmaže i nadekoruje a ty si i odveze.
  • Povíme si také něco málo a statice dortů, jak na dvoupatrový dort a jak ho nejlépe převézt.

Na co se můžete těšit

  • Krásné desky s recepturami
  • Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
  • Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
  • Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
  • Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
  • Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
  • Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
  • Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
  • Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
  • Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
  • Platba na místě v hotovosti nebo kartou

Informace ke školení

Kdy kurz probíhá přesný čas najdete u data konání kurzu (doporučujeme dorazit 15 min před zahájením)
Kde kurz probíhá Střížkovská 9, Praha
Co je v ceně tištěné podklady, certifikát, občerstvení
Parkování bezplatné u nás v areálu
Co s sebou? dobrou náladu :)

Potřebujete poradit? Napište prosím na info@hfpa.cz.

Mohlo by vás zajímat