Slavnostní dorty se od kurzu Dorty odlišují zejména tím, že se nepoužívají silikonové formy, ale pouze ráfky. Dorty jsou vyrobené z pevnějších krému a jsou vyšší.
Těšit se můžete na:
- Výrobu dvou druhů korpusů – extra čokoládový s brownies a intenzivní karamelový korpus.
- Výrobu limetkového crémeux, malinovo/jahodového a banánovo/mango/limetkového compoté, karamelové a cheesecake šlehané ganache, švýcarského bílkovo-máslového krému.
- Ukážeme si, jak vytvořit čokoládová srdce a sestavit je na dort, jak docílit velvet efektu na dortu, jak udělat čokoládové destičky, dát je na dort a postříkat zlatým kakaovým máslem.
- Každý z účastníků si složí své dva dorty, obmaže i nadekoruje a ty si i odveze.
- Povíme si také něco málo a statice dortů, jak na dvoupatrový dort a jak ho nejlépe převézt.
Mějte na paměti:
- Součástí kurzu není sestavení dvoupatrového dortu! Vzhledem k tomu, že kurz trvá 7 h, není reálné dvoupatrový dort udělat.
- Vzhledem k tomu, že se na kurzu vyrábí celkem 24 ks dortů a každý pracuje jinou rychlostí, prosím, počítejte s tím, že se kurz může trochu protáhnout!