Objevte krásu bezlepkových dezertů na našem kurzu vedeném Helenou Fléglovou, která se nedávno sama stala celiakem a ví, jaké to je hledat chutné a kvalitní bezlepkové dezerty.
Tento kurz je pro všechny, kdo chtějí zvládnout přípravu rozmanitých bezlepkových těst bez použití premixů a jen s jednoduchými, čistými moukami, které si sami namícháte přesně podle receptu.
Během kurzu se naučíte vytvářet dokonalé bezlepkové těsto s různými texturami – od medovníkového těsta, přes odpalované s křupavou vrstvou, tartaletky z křehkého těsta, financier s křupavou strukturou až po těsto na roládu. Ukážeme vám, jak pracovat s jednotlivými moukami a na co si dát pozor, aby vaše dezerty byly nejen chutné, ale i krásné na pohled.
Přijďte se naučit, jak péct lahodné a originální bezlepkové dezerty od A do Z.
Program kurzu
- Medovník – bezlepkové medové pláty protřené skvělou karamelovou šlehanou ganache s nádechem jogurtu a citronu.
- Tartaletka Piňa Colada – křehká bezlepková tartaletka plněná kokosovým korpusem dacquoise, ananasovým compoté a skvělým lehkým šlehaným ananasovým želé.
- Choux mango matcha latte – bezlepkové choux s křupavou vrstvou s mango/maracujovým compoté, chantilly a matcha šlehanou ganache.
- Řez cheesecake, malina – bezlepková křupavá vrstva s mandlovým financiérem, mousse z pečeného cheesecake a malinovým želé.
- Roláda čokoláda, káva, kakaové boby – bezlepková kakaová roláda s kávovou šlehanou ganache a karamelizovanými kakaovými boby.
Na co se můžete těšit
- Krásné desky s recepturami
- Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
- Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
- Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
- Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
- Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
- Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
- Certifikát o absolvování kurzu
- Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
- Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
- Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
- Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
- Platba na místě v hotovosti nebo kartou







