Croissanty ručně (celodenní)

Croissanty ručně (celodenní)

Kurz zaměřený na to, jak vytvarovat a upéct ty nejlahodnější croissanty, Pain au Chocolat, či Danish.
zvolte termín kurzu
04/04/2026 10:00 - 04/04/2026 17:00
5 990 
Helena Fléglová
Kurz vyučuje
Helena Fléglová

Chcete se naučit, jak si doma během jediného dne připravit dokonalé croissanty od A do Z? Pokud toužíte po tom, ovládnout základní plundrové těsto a ručně ho vyválet, zalaminovat máslo, vytvarovat a upéct ty nejlahodnější croissanty, Pain au Chocolat, či Danish, tento kurz je přesně pro vás!

Na kurz dopředu připravíme těsta, protože času na kurzu není moc a ty odpečeme. Těsta, která si připravíte sami na kurzu si odnesete a upečete doma.

Hlavním cílem je, abyste se naučili vše od základů – správně vyrobit, vyválet, zalaminovat, vytvarovat, vykynout a upéct. Ukážeme ti, jak pracovat s těstem ručně, vše od začátku do konce.

Tento kurz je reakcí na časté otázky, jak vyvalovat těsto ručně tak, aby bylo dokonalé a jemné. Není zde důraz na rozmanité tvary nebo krémy, jak je tomu například u kurzu Viennoiserie. Tady jde především o perfektní croissant a Pain au Chocolat, které budou chutnat jako z francouzské pekárny – zvládne je každý, kdo má chuť se naučit techniku od základů.

Přijď si vychutnat den plný pečení, naučit se tajemství klasiky a odnést si výsledek, na který budeš hrdý – domácí croissanty, které budou chutnat skvěle a vonět jako z vyhlášené pekárny!

Program kurzu

  • Dokonalý croissant
  • Pain au chocolat
  • Danish s vanilkovým krémem a čerstvým ovocem

Na co se můžete těšit

  • Krásné desky s recepturami
  • Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
  • Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
  • Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
  • Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
  • Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
  • Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
  • Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
  • Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
  • Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
  • Platba na místě v hotovosti nebo kartou

Informace ke školení

Kdy kurz probíhá přesný čas najdete u data konání kurzu (doporučujeme dorazit 15 min před zahájením)
Kde kurz probíhá Střížkovská 9, Praha
Co je v ceně tištěné podklady, certifikát, občerstvení
Parkování bezplatné u nás v areálu
Co s sebou? dobrou náladu :)

Potřebujete poradit? Napište prosím na info@hfpa.cz.

Mohlo by vás zajímat