Vše o čokoládě (celodenní)

Vše o čokoládě (celodenní)

 Kurz je určen milovníkům čokolády a všem, kteří se chtějí naučit výrobě pralinek a tabulkových čokolád.
zvolte termín kurzu
23/01/2026 10:00 - 23/01/2026 17:00
5 990 
Karolína Hávová
Kurz vyučuje
Karolína Hávová

Objevte svět čokolády na našem kurzu Vše o čokoládě a naučte se vše, co potřebujete vědět od základů až po pokročilé techniky. Tento kurz je určen nejen pro milovníky čokolády, ale i pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajů této sladké královny a naučit se s ní pracovat jako profíci.

Dozvíte se, co je to správná čokoláda, jak ji správně vybírat, jak o ni pečovat a jak s ní pracovat. Naučíme vás základy temperování, které je klíčem k dokonalé textuře a lesku čokoládových výrobků.

Vyzkoušíte si práci s kakaovým máslem a vytvoříte si řadu krásných vzorů na pralinkách. Naučíte se vyrábět tabulkové čokolády, pracovat s formami a základy výroby různých pralinek – řezaných či vylévaných barvených kakaovým máslem.

Dále si osvojíte výrobu nejrůznějších náplní do pralinek, od nugátu a ganache, přes karamel, až po křupavou vrstvu a další textury.

Po tomto kurzu budete mít pevné základy, které vám umožní tvořit čokoládová díla plná chutí, barev a textur. Přidejte se k nám a objevte vše, co čokoláda nabízí.

Program kurzu

  • Dozvíte se řadu zásadních informací o tom, co je to čokoláda, jak o ní pečovat, podle čeho ji vybírat, jak se dá využít a jak s ní pracovat
  • Naučíte se základy práce s čokoládou – temperaci
  • Naučíte se pracovat s kakaovým máslem a vytvoříte si řadu vzorů na pralinkách
  • Naučíte se vyrábět tabulkové čokolády
  • Pracovat s formami na čokoládu
  • Základy výroby pralinek – řezané, vylévané a barvené kakaovým máslem
  • Základy výroby náplní do pralinek – nugáty, ganache, karamely, křupavé vklady a další

Na co se můžete těšit

  • Krásné desky s recepturami
  • Naše růžová tužka/propiska na poznámky jako dárek
  • Zástěru vám zapůjčíme (oblečení a obuv je na vás, hlavně ať se cítíte pohodlně)
  • Zajištění pitného režimu po dobu konání kurzu (voda Fromin, káva Nespresso, čaje Dammann Frères)
  • Občerstvení (oběd) – po předešlé dohodě jsme schopni připravit vegetariánské a bezlepkové jídlo. V případě kombinovaných alergií a intolerancí si prosím vezměte své jídlo
  • Čeká vás špičkově vybavená kuchyně, kde můžete realizovat své plány
  • Sklad plný těch nejlepších surovin od čokolád, přes 100% ořechové pasty, ovocná pyré, atd. (Ponthier, Callebaut, Cacao Barry, Carma, PCB, SOSA..)
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Rádi poradíme s čímkoliv týkajícím se cukrářské výroby, i kdyby toto téma nebylo součástí kurzu ☺
  • Produkty vyrobené během kurzu si odnesete domů v našich obrandovaných krabicích
  • Možnost nákupu základních cukrářských surovin a pomůcek
  • Možnost nákupu našich signature produktů na místě – knih HF Masterclass, dražé, pralinek, makronek
  • Platba na místě v hotovosti nebo kartou

Informace ke školení

Kdy kurz probíhá přesný čas najdete u data konání kurzu (doporučujeme dorazit 15 min před zahájením)
Kde kurz probíhá Střížkovská 9, Praha
Co je v ceně tištěné podklady, certifikát, občerstvení
Parkování bezplatné u nás v areálu
Co s sebou? dobrou náladu :)

Potřebujete poradit? Napište prosím na info@hfpa.cz.

Mohlo by vás zajímat