Přihlášení

Ráda bych se Vám představila.

Jmenuji se Helena Fléglová a jsem zakladatelkou HF Pastry Academy, kde jsem si pro Vás připravila řadu skvělých kurzů.

Být cukrářkou nikdy nebylo mým snem a popravdě mě to nikdy ani nenapadlo, ale životní cesty jsou nevyzpytatelné. V průběhu základky jsem přestoupila na francouzské gymnázium, pak pokračovala na Vysokou školu ekonomickou v Praze.

Na konci bakaláře jsem nastoupila na místo provozního manažera v Cukrárně U Zlaté Konvice. Tím jsem se dostala do světa sladkostí, v tu dobu ale byly moje vize o budoucím zaměstnání naprosto odlišné.

Jednoho dne však nastal zlom, jedna malá náhoda, která mi změnila život. Víte, jak málo stačilo? Totálně selhal nový cukrář a já neměla jinou možnost, než ho zastoupit a něco vyrobit. Od té doby jsem se o cukrařinu začala zajímat stále víc a víc, navštěvovala různé semináře, nakupovala a četla knihy, zkoušela nové recepty. Bavilo mě to, ale stále jsem v tomto krásném řemeslu svou budoucnost neviděla.

Postupem času přišly na řadu kurzy se světově známými cukráři konané v Čechách. Jejich neuvěřitelná profesionalita, vstřícnost a lidskost mě přesvědčily o tom, že to řemeslo, které je u nás vnímané jako lehce „podúrovňové“, je naprosto úžasné a člověk má neuvěřitelně možností seberealizace.

Vydala jsem se do Francie (École Christophe Michalak), Španělska (Aula Jordi Bordas), Belgie (Chocolate Academy Patrick Aubrion)…jednalo se však o poměrně krátké akce. Věděla jsem, že jestli chci dělat toto řemeslo na vysoké úrovni, musím do zahraničí na delší dobu, proto jsem se vydala do Barcelony a strávila dva krásné měsíce v cukrárně Bubo Barcelona, v tu dobu vedenou světově známým šéfcukrářem Carlesem Mampelem. A od té doby jsem věděla, co chci v životě dělat.

V listopadu 2016 jsem poprvé nastoupila na pozici šéfcukrář do Café Dallucci, což byla skvělá zkušenost. Na začátku roku 2017 jsem se stala členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. V dubnu 2018 jsme spolu s týmem vyhráli na FHA Culinary Challenge v Singapuru prestižní cenu – Bronzového lva pro absolutního vítěze. Jako členka národního týmu vedu také kurzy v Národním Zemědělském muzeu.

Prostřednictvím své cukrářské školy bych ráda cukrářům i necukrářům přinesla nové znalosti, dovednosti a především ale motivaci a inspiraci. Doufám, že se podaří navázat spolupráci i se školami, nabízejícími obor Cukrář a pomoct studentům ve vzdělání a uplatnění na trhu práce.

Můžete se také těšit na světové špičky v oboru, které k nám přijedou uspořádat praktické Hands-on kurzy. Nebudete se tedy jen dívat, jak tito top cukráři pracují, budete se celého procesu plně účastnit a spolupracovat s těmi nejlepšími.

Nabídka kurzů